Mikor érdemes és mire használni a munkalapokat?Ha kimegyünk az ügyfélhez és ott végzünk el munkákat, felszerelést stb. Munkalapot elkészítve az ügyfélnek a munkalapon szereplő termékek lekerülnek készletről. A szerelés alatt kiderül, hogy kevesebb, vagy több terméket kell felhasználnunk, mint a kiírt mennyiség, akkor ezt felvezetjük a munkalapra (ehhez szükséges mezők megvannak a kinyomtatott munkalapon). Az elvégzett munkát felvezetjük (munka mennyisége) szintén a munkalapra, majd az ügyféllel aláíratjuk a munkát.
Visszatérve az ügyféltől, korrigáljuk a programban a munkalapot a munkalapra felvezetett eltérések alapján ( ez módosítja a készletet is, pl. ha többet használtunk fel, vagy visszahoztunk valamit). Majd a korrigált munkalapot tudjuk számlázni…..

Programban lehetőség van Munkalap bizonylattömb(ök) használatára. A bizonylatot hasonlóan kezeli a program, mint a szállítólevelet (készletet egyből lekezeli, árajánlat, rendelés beilleszthető egészben, vagy tételesen).
Viszont a véglegesítés után lehetőségünk van a munkalap korrigálására. Mit értünk ez alatt?
Amikor visszajöttünk a külső munkavégzés helyszínéről, akkor lehetőségünk van a felhasznált termékek mennyiségének módosítására, új termékek felvételére a munkalapra, valamint munkadíjjak felvezetésére (program mindig nyomtat 5 üres mezőt a munkalapra, hogy ezeket már az ügyfélnél fel lehessen írni, valamint egy felhasznált mennyiség oszlopot).

1. Munkalap kiállítása (termékek,szolgáltatások,munkadíjjak)
2. Ügyfélnél munka elvégzése
3. Szükség esetén munkalapra változások felvezetése(+/- felhasznált termékek, tényleges munkaóra stb.)
4. Ügyféllel aláíratni a munkalapot
5. Változások felrögzítése a programba (készlet változtatása)
6. ~Kiszámlázni a munkalapot


A munkalap csak addig módosítható, amíg ki nem számlázzuk (esetleg szállítólevélre nem tesszük).