Program v3.04- verziótól kezel házipénztárat. Devizánként pontosan egy pénztárunk lehet, és max annyi pénztárunk amennyi devizát kezelünk (A program korlátlan devizát képes kezelni). Tehát egy HUF, egy EUR pénztárunk lehet és így tovább…(pontosan egy HUF,EUR stb. pénztárunk lehet, nem lehet több HUF-os pénztárunk, ezt a programban költséghelyek használatával lehet tagolni…)

Házipénztárat a Partnerek menü\Házipénztár alól tudjuk elérni

Egy pénztár első használatakor ZÁRÁST-t kell elvégezni (ez egy úgymond nyitó zárás), ezzel mondjuk meg, hogy mennyi készpénzzel nyitjuk meg az adott pénztárat. Ha elvégeztük a nyitó zárást,akkor már használatba vehető a pénztár.
A képernyőn egyszerre, mindig csak egy intervallumot láthatunk. Ez lehet:
Egy már lezárt intervallum (ekkor egy régebbi időszakot nézünk, két zárás között keletkezett pénztárbizonylatokat)
Nyitott időszak, ez az utolsó zárástól eltelt dátum intervallumot öleli fel. Az egyenlegünk az utolsó zárás egyenlege, plusz az összes bizonylat értékének előjelhelyes összege (bevételi bizonylatok plusz, kiadási bizonylatok negatív előjellel szerepelnek) Mindig ebbe az időszakba hozhatunk csak létre bizonylatokat! Lezárt időszakba már nem tudunk bizonylatot kiállítani.

Készíthetünk KIADÁSI, BEVÉTELI pénztár bizonylatot, de csak dátum folytonosan. Vagyis ha készítünk egy bizonylatot mára, akkor már tegnapra nem készíthetünk egy régebbit. Ezért fontos oda figyelnünk a dátumokra.

Pénztárbizonylat tételeit jogcímekre és költséghelyekre tudjuk bontani, ezzel tökéletesen ellenőrizni tudjuk a kiadásainkat. pl. Jogcím a gázszámla kifizetése, költséghely a Boltunk, ekkor bármikor megnézhető, hogy havonta, vagy tetszőleges intervallumban mennyit költöttünk gázszámlára a boltban.

Vevői és bevételi számlák kezelése
Vevői és bevételi számlából készíthetünk egy gombnyomásra pénztábizonylatot (Számla Nyomtat gomb menüjéből pénztár bizonylat készítése), de akár automatikusan is, ehhez be kell kapcsolni ugyanitt, az automaitkus pénztárbizonyat készítést, a számla véglegesítése után automatikusan létrejön a pénztárbizonylat is (ami a pénztárbizonylat beállítások alapján kerül nyomtatásra egyből, vagy késbőbb). Pénztárbizonylat automatikus kezelése bizonylattömbönként érhető el…

A felvitt bizonylatok alapján pénzmozgásokat elemezni tudjuk éves időszakokban, vagy egyedi dátum intervallumokban.